عراق

در حالی که عراق به دلیل سال ها جنگ و ناآرامی در دهه های گذشته خسارت های زیدی را متحمل شده است، در کنار عربستان سعودی، فلسطین، سوریه و مصر یکی از مهم ترین کشورها برای مسلمانان است. عراق اماکن مذهبی بسیار مهمی برای مسلمانان شیعه و سنی دارد. در اینجا به معرفی برخی از […]

فهرست مطالب

در حالی که عراق به دلیل سال ها جنگ و ناآرامی در دهه های گذشته خسارت های زیدی را متحمل شده است، در کنار عربستان سعودی، فلسطین، سوریه و مصر یکی از مهم ترین کشورها برای مسلمانان است. عراق اماکن مذهبی بسیار مهمی برای مسلمانان شیعه و سنی دارد. در اینجا به معرفی برخی از مهم ترین اماکن مقدس عراق می پردازیم.

حرم امام علی، نجف

حرم امام علی که در نجف، جنوب عراق یافت می شود، یکی از مقدس ترین مکان ها برای مسلمانان شیعه است. این شهر را پس از مکه، مدینه، و بیت المقدس، فلسطین، چهارمین شهر مقدس برای شیعیان می کند.

مرقد مطهر حضرت علی (ع)، پسر عموی حضرت محمد(ص)، اولین امام شیعیان است و چهارمین خلیفه اهل سنت اند.

سالانه میلیون‌ها مسلمان به این زیارتگاه می‌آیند تا مرقد امام را زیارت کنند. این زیارتگاه، مسلماً یکی از مجلل‌ترین مکان‌های کل جهان اسلام، با درگاه‌های باورنکردنی‌اش که از کاشی‌های آینه‌ای کوچک پوشیده شده است.

حرم اولیه درست پس از شهادت امام علی (ع) ساخته شد، اما در قرن دوم، حرم شاهد بازسازی های متعددی بوده است و امروزه شهر شاهد بازسازی های فراوان جهت پذیرایی از تعداد فزاینده زائرانی است که هر ساله از آن بازدید می کنند و تعداد آنها به 20 میلیون نفر در روز می رسد.

حرم امام حسین، کربلا

حرم امام حسین واقع در کربلا، جنوب عراق در نزدیکی محلی که امام حسین در همان محل جنگیدن و به شهادت رسیدن و اهل بیت شان را به ارسارت بردند. کربلا بر خلاف هر شهر دیگری، نام خود را در حافظه نسل‌ها و در پهنه جهان اسلام حک کرده است.
مؤمنان این نام را با اندوه به یاد می آورند، زیرا تاریخ سرور و سالار شهیدان امام حسین علیه السلام و فداکاری او در راه اسلام را به یاد می آورند.
از زمانی که خلفای بنی امیه و عباسی از ساخت ضریح جلوگیری کردند تا زمانی که مؤمنان با وجود سختی ها و مشکلاتی که بر آنها تحمیل شده بود، توانستند حرم را بسازند، موج زائران به کربلا متوقف نشد.

از دو طریق می توان به زیارت شهر مقدس کربلا رفت، یک از مسیر بغداد پایتخت عراق و دیگر از شهر مقدس نجف است. در حال حاضر امکان تردد از هر دو مسیر وجود دارد.

حرم حضرت عباس(ع) محل دفن حضرت عباس در کربلا و از زیارتگاه‌های شیعیان است. حرم عباس در شمال شرقی حرم امام حسین(ع) قرار دارد و حد فاصل آن دو را بین الحرمین می‌نامند. حرم حدود ۱۰۹۷۳ مترمربع مساحت دارد و ساختمان آن از ضریح، رواق، صحن، گنبد، گلدسته و ایوان با معماری اسلامی تشکیل شده است. پیشینه تاریخی آن به دوران آل بویه برمی‌گردد؛ اما در دوره‌های صفویه و قاجاریه توسعه یافته یا بازسازی شده است. جدیدترین ضریح آن در سال ۱۳۹۵ش نصب شد.

حرم حضرت عباس توسط متولیان حرم امام حسین(ع) اداره می‌شده است. آنان افرادی را به نیابت از خود بر اداره حرم می‌گماشته‌اند. حضرت عباس، برادر امام حسین(ع) و پرچمدار سپاه او در کربلا بود که روز عاشورا سال ۶۱ قمری در جنگ با لشکریان عمر سعد به شهادت رسید.

حرم جوادین، کاظمین

مسجد الکاظمیه در بغداد مقبره امامان هفتم و نهم شیعه، موسی الکاظم و محمد الجواد است و مقصدی محبوب برای زائران شیعه است.

سامرا

مسجد بزرگ سامرا که در قرن نهم ساخته شده است، یکی از بزرگترین و زیباترین مساجد جهان است و دارای یک مناره مارپیچ منحصر به فرد است که به نام برج ملویه نیز شناخته می شود که ارتفاع آن بیش از 50 متر است.
مسجد جامع سامرا در طول تاریخ چندین بار بازسازی و مرمت شده است. با این حال، در جریان بمباران مسجد سامرا در سال 2006 که حرم امامان دهم و یازدهم شیعیان و همچنین بخش‌هایی از مسجد را ویران کرد، آسیب قابل توجهی دید.
حرم العسکری در سامرا آخرین آرامگاه امامان دهم و یازدهم شیعیان علی الهادی و حسن عسکری است. گنبد حرم با بیش از 7 میلیون قطعه ورق طلا پوشانده شده است که آن را به نمونه ای خیره کننده از معماری اسلامی تبدیل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفر به ایران